Εταιρεία: Παρουσίαση
Η εταιρεία KOSMON ιδρύθηκε το 1986  από νέους έλληνες επιστήμονες (με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ.λπ.). Αρχικά ασχολήθηκε με ανάπτυξη λογισμικού σε κάθετες αγορές. Ήταν από τις πρώτες εταιρείες (αν όχι η

πρώτη) που παρουσίασε εξειδικευμένα και καινοτόμα προγράμματα στις αγορές που κάλυπτε (αντίστοιχα των οποίων υιοθετήθηκαν, στη συνέχεια, από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις ή Οργανισμούς).

Η συνεργασία μας με τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης και των Η.Π.Α, όπως με την Αμερικάνικη εταιρεία Dialogic (μέλος του ομίλου της Intel), μας επιτρέπουν να προσφέρουμε τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα προϊόντα, στους δύο πιο σημαντικους "χώρους": της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Η εταιρεία μας ασχολείται κυρίως με συστήματα και εφαρμογές Τηλεφωνίας (Ivr, Call Centers, Speech Recognition) χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα Intel/Dialogic, ενώ μέχρι σήμερα έχουμε  εγκαταστήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα δεκάδες συστήματα IVR, γεγονός που μας κατατάσσει σε μια από τις πρώτες θέσεις όσον αφορά το μερίδιο της αγοράς και μας χαρίζει τον τίτλο της μόνης εξειδικευμένης εταιρείας για προϊόντα και υπηρεσίες τηλε-ηχοπληροφόρησης, στη χώρα μας.

Η εταιρεία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια  μια εντυπωσιακή πορεία όσον αφορά στον κύκλο εργασιών και στα κέρδη της. Είναι απόλυτα  υγιής χρηματοοικονομικά, αυτοχρηματοδοτούμενη, χωρίς υποχρεώσεις ή μεγάλες οφειλές. Οι πελάτες της σήμερα ξεπερνούν τους 1.000 στην Ελληνική, Κυπριακή και Ευρωπαϊκή αγορά, μεταξύ των οποίων μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι αδειοδοτημένη από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (Ε.Ε.Τ.Τ.), διατηρεί Πολιτική Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών εγκεκριμένη από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) και έχει πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης κατά  EN ISO 9001:2000 από την TUV AUSTRIA HELLAS. Καθοριστικός παράγοντας στην επιτυχημένη πορεία της αποτέλεσε η συνεργασία της εταιρείας με κορυφαίες εταιρείες προϊόντων λογισμικού, τηλεφωνίας και εξοπλισμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η KOSMON αποτελεί μια από τις ελάχιστες εταιρείες στον ελληνικό χώρο που αναπτύσσει σχετικές λύσεις και εφαρμογές και δεν μεταπωλεί απλώς, λύσεις που κατασκευάζονται (και υποστηρίζονται...) στο εξωτερικό.

Τέλος, η εταιρεία μας μέσω θυγατρικής της, δραστηριοποι-είται στον χώρο των εκδόσεων (ηλεκτρονικών και εντύπων) και ήδη εκδίδει με ιδιαίτερη επιτυχία τοπικές ενημερωτικές και διαφημιστικές εκδόσεις στους δήμους της Ν. Ιωνίας, Γαλατσίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας και Αγίων Αναργύρων εδώ και 18 χρόνια.

Πιστεύουμε οτι η επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, στη σωστή οργάνωση και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι ο δρόμος του μέλλοντος για κάθε σωστή επιχειρηματική δραστηριότητα.

 
KOSMON Ivr7
KOSMON VoiceCenter 2006
KOSMON Cont@ct Center 2006